ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ, enoikiazomena domatia sto metsovo, metsovo rooms
Φωτογραφίες

    ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το ορεινό έδαφος και ο βαρύς χειμώνας στο Μέτσοβο και στη γύρω περιοχή προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για χειμερινά σπορ. Στην περιοχή του Μετσόβου λειτουργούν τρία χιονοδρομικά κέντρα. Στο ύψωμα Καρακόλι, ακριβώς έξω από το Μέτσοβο, λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο με δύο πίστες 1000 και 1200 μ. σε υψόμετρο 1350 και 1520 μ. αντίστοιχα, με ανατολικό προσανατολισμό. Εξυπηρετείται από διπλό τελεφερίκ 800 μ. Συνήθως λειτουργεί Ιανουάριο – Φεβρουάριο και προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού και οχημάτων snowmobile. Υπάρχει και σχολή σκι ενώ μπορείτε να απολαύσετε και το φαγητό σας.

Σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει το νέο χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου στη θέση Ζυγός του Ανήλιου. Οι πίστες του βρίσκονται σε υψόμετρο από 1690 έως 1870 μ. Το οροπέδιο Πολιτσών, το Μαυροβούνι και το Περιστέρι προσφέρονται για ορειβατικό σκι. Οι πολλοί χωματόδρομοι είναι ιδανικοί για ποδήλατο βουνού. Μια βόλτα με ποδήλατο γύρω από τη λίμνη του Αώου θα σας ενθουσιάσει. Η λίμνη προσφέρεται και για kayak.  Στον Προφήτη Ηλία υπάρχει η δυνατότητα για ιππασία στο οροπέδιο Πολιτσών.
Σηματοδοτημένα ορειβατικά μονοπάτια οδηγούν από τον Προφήτη Ηλία στη Φλέγγα Μαυροβουνίου (υψ. 2159 μ.) μετά από πορεία 5 ωρών και 30´ (σηματοδότηση Ρ1). Από το Μέτσοβο μονοπάτι σήμανσης Ρ2 οδηγεί στην Τσούμα Μπάρμπα, σε 3 ώρες και 45´ και στο οροπέδιο Πολιτσών σε 5 ώρες (σηματοδότηση Ρ3). Από το φράγμα Αώου μονοπάτι με σηματοδότηση Ρ4 σας οδηγεί στην Τσούκα Ρόσα, μετά από 6 ώρες. Από τη Σαλατούρα συνεχίζετε στη Βάλια Κάλντα και καταλήγετε στη Φλέγγα μετά από 7 ώρες μέσω μονοπατιού σήμανσης Ρ6 ενώ και από τη Μηλιά μονοπάτι με σηματοδότηση  Ρ7  σας οδηγεί  στη  Φλέγγα μετά από 5 ώρες. Το όρος Περιστέρι (υψ. 2249 μ.) προσεγγίζεται από το Ανθοχώρι σε 4 ώρες ενώ από το χωριό Γότιστα φτάνετε στην κορυφή Γκουράσα (υψ, 2185 μ.) σε 4 ώρες. Στην περιοχή περνά και το Διεθνές μονοπάτι Ε6 από το Συρράκο έως την κορυφή του Περιστερίου Τσουκαρέλα (υψ. 2249 μ.) και στη συνέχεια στο Ανθοχώρι και στο Μέτσοβο μετά από 13 ώρες και από το Μέτσοβο στη Βοβούσα, μέσα από το Αρκουδόρεμα της Βάλια Κάλντα, σε 11 ώρες περίπου.

               
Αναζήτηση:

NewsLetter
Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας στείλτε μας το e-mail σας


Πληροφορίες
Χρήστες On-line: 3

Copyright © 2021 ArkaMetsovo
Επιχορήγηση επιχειρήσεων ΠΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου
Επιχορήγηση επιχειρήσεων ΠΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.