ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ, enoikiazomena domatia sto metsovo, metsovo rooms
Φωτογραφίες

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αν βρεθείτε στο Μέτσοβο το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το «Αντάμωμα των Βλάχων», εκδηλώσεις που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και περιλαμβάνει ομιλίες και διαλέξεις καθώς και βλάχικο γλέντι.

Στις 20 Ιουλίου, το «Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία» που γίνεται κοντά στο ναό του προφήτη Ηλία σε υψόμετρο 1400 μ. γιορτάζεται από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Μετσόβου με τραγούδια και χορούς.

Στις 26 Ιουλίου γίνονται προς τιμή της Αγίας Παρασκευής εκδηλώσεις όπου μετά την λιτάνευση της εικόνας ανήμερα στις 26 Ιουλίου, οι γυναίκες ντυμένες με τις παραδοσιακές Μετσοβίτικες στολές σέρνουν τον χορό στον αυλόγυρο της εκκλησίας τραγουδώντας τραγούδια στη βλάχικη διάλεκτο.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου πραγματοποιείται ο λεγόμενος «Πίχτειος Περίπατος» ο οποίος περιλαμβάνει διανυκτέρευση στη Θέση Λάκος στο όρος Μαυροβούνι σε υψόμετρο 2000 μ. με χορούς, τραγούδια και μεγάλες φωτιές . Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιείται περίπατος τριών ωρών μέχρι τη θέση «Αυτιά Φλέγγα» για την απόλαυση του εκπληκτικού ηλιοβασιλέματος με φόντο τον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα.

Στις 15 Αυγούστου γίνονται στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου χοροί με δημοτικά τραγούδια  με ελεύθερη συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στις 24 – 26 Ιουλίου πραγματοποιείται στο δημοτικό διαμέρισμα Ανηλίου τα «Ανηλιώτικα», εκδηλώσεις με αφορμή τον πανηγυρίζοντα  ναό της Αγίας Παρασκευής. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πολύωρα βραδινά γλέντια με δημοτικά ή λαϊκά συγκροτήματα καθώς και παρουσίαση παραδοσιακού χορευτικού προγράμματος από τον χορευτικό σύλλογο του χωριού. Στις 25 Ιουλίου διοργανώνεται επιπλέον «Βραδιά Κτηνοτρόφων» που περιλαμβάνει παρουσίαση και βράβευση των καλύτερων ζώων του χωριού.

Στις 25 Μαρτίου στο δημοτικό διαμέρισμα Βοτονοσίου μετά τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο ακολουθεί στο προαύλιο του ναού δημόσιο παραδοσιακό γλέντι με προσφορά κρασιού και βακαλάου.

Στις 6 Αυγούστου στο ίδιο δημοτικό διαμέρισμα γίνεται το Πανηγύρι του Σωτήρος το οποίο περιλαμβάνει λιτάνευση της εικόνας και γλέντι με δημοτικά συγκροτήματα στο προαύλιο της εκκλησίας.

Στις 20 Ιουλίου στο δημοτικό διαμέρισμα Ανθοχωρίου γίνεται το Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία που περιλαμβάνει γλέντι και φαγητό.
Στις 25 – 27 Ιουλίου στο ίδιο δημοτικό διαμέρισμα πραγματοποιούνται τριήμερες εκδηλώσεις με αφορμή τον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Παρασκευής που περιλαμβάνει πολιτιστική βραδιά και γλέντι με παραδοσιακά και άλλα συγκροτήματα.

               
Αναζήτηση:

NewsLetter
Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας στείλτε μας το e-mail σας


Πληροφορίες
Χρήστες On-line: 4

Copyright © 2021 ArkaMetsovo
Επιχορήγηση επιχειρήσεων ΠΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου
Επιχορήγηση επιχειρήσεων ΠΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.